Vernieuwing oogsten

Annemieke Roobeek is curator van Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal, de bijeenkomst werd op 11 september in Den Haag gehouden worden.

Wij vroegen de curatoren om een quote over Nederlandwordtanders in nationale context. Annemieke Roobeek: "Wie denkt in stenen zal nooit maatschappelijke vernieuwing oogsten".

Een uitgebreid interview volgt.

nationaal

annemieke01.jpg

Annemieke Roobeek

Prof. dr. Annemieke Roobeek (1958) is hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Eerder bekleedde zij leerstoelen voor Grootstedelijke Vraagstukken en Management of Complexities aan de Universiteit. Ze heeft een ruime ervaring in ruimtelijke ordeningsprojecten, onder meer als grondlegger van Noord Lonkt! -dat zorgde voor de herbestemming van het nu zo populaire NDSM-terrein - en werkte ook in Europees verband aan de kracht van tijdelijke activiteiten op onbenutte plekken in stedelijk gebied. Ze is oprichter van netwerkorganisatie MeetingMoreMinds (1999), formeerde in 2009 Refill (een actief netwerk van 25 ondernemingen die leegstand aangrijpen voor multifunctionele herbestemming en aanpassingen in de ruimtelijke omgeving) en is mede-oprichter van XL-Labs (2013). In de tijd (2012) dat zij voorzitter was van de commissie Transitie naar Duurzame Energie van de RLI (Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur) beschreef ze hindermachten tegen duurzame energietransitie in Nederland en momenteel is ze commissaris bij ABN AMRO, KLM en bij Abbott Healthcare Products en adviseur voor PGGM, VUmc Fonds, KHN en CPI Governance.

interview

Vernieuwing oogsten

website

http://www.meetingmoreminds.com

weblog

http://www.xl-labs.org

social media

Annemieke Roobeek op twitter

aroobeek@aroobeek04 jul

@degroenezaak @MVO_NL Gefeliciteerd! Dit is een goed voorbeeld van collaborative advantage.

aroobeek@aroobeek02 jul

Kies nu voor werelddoel, niet voor topsector https://t.co/GreKDTlfF0 via @trouw #aroobeek

aroobeek@aroobeek25 apr

Brief 90 hoogleraren: 'Maak Nederland koploper in de nieuwe, groene economie' https://t.co/6sk3bNrBQR via @trouw Wie slim is denkt vooruit!

aroobeek@aroobeek16 apr

@wisdomofcrowd Helder uitgelegd hoe plug&play platformen werken en welke kansen ze bieden.

aroobeek@aroobeek04 apr

Voor een toekomstbestendige samenwerking binnen en buiten een kabient https://t.co/54TVdeOhfa

aroobeek@aroobeek25 feb

Kiezen voor klimaat is kiezen voor duurzame groei met interessant nieuw werk. @aroobeek https://t.co/0YipUUflYq

aroobeek@aroobeek28 dec

RT @CirculaireEcono: Kom op #retailers!! De @Verspilfabriek voelt zich in de steek gelaten. https://t.co/XLzulRTKmi #FD