/files/pro/i_0207/150316XMLRijksbouwmeesterbeeld2.jpg

Designing Democracy

Op welke manier kan ontwerp een rol spelen in het vormgeven van democratie? Met die onderzoeksvraag houdt XML zich al een aantal jaren bezig. Aanleiding voor het Sandberg Instituut hen te vragen onderwijsprogramma te ontwerpen. 'Designing Democracy', vanuit de dependance op het Marineterrein in Amsterdam.

David Mulder sprak tijdens Live#4 op 18 maart over 'Designing Democracy'.

mogelijkmakers

davidmulder.jpg

David Mulder

David Mulder richtte in 2008 samen met Max Cohen de Lara architectenbureau XML op. Het bureau zoekt naar een nieuwe relatie tussen gebouw en maatschappij en werkt wereldwijd aan multidisciplinaire projecten die de eigentijdse manieren van leven zowel reflecteren als provoceren. Daaronder zijn een drietal ruimtelijke scenario's voor de Olympische Spelen voor het Ministerie van I&M, een multifunctioneel gebouw in Amsterdam, een kunstpaviljoen in Hong Kong en tentoonstellingsontwerpen voor kunstencentrum de Appel en Biënnales in Venetië en Rotterdam. Het onderzoeksgedreven werk van XML is meerdere malen bekroond. Mulder studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en werkte eerder voor AMO OMA en als redacteur voor Oase.

project

Designing Democracy

website

http://public.x-m-l.org

social media

David Mulder op twitter

xml_office@xml_office20 mrt

@erasmusprijs laureate Jürgen Habermas and XML on the architecture of parliaments in magazine http://t.co/En8WeObNEG http://t.co/SA1WndK0Z5

xml_office@xml_office18 mrt

RT @nlwordtanders: #marineterrein: Liesbeth Jansen over waarde creëren in gebiedsontwikkeling & XML_Office: hoe kan ontwerp een rol spelen in democratie?

xml_office@xml_office03 mrt

@TheEconomist references XML’s Olympic Cities report: In future only non-democratic regimes can host Olympic Games: http://t.co/UuQxKlCLig

xml_office@xml_office23 feb

New Dutch Design website http://t.co/eNFTtapffB features our HIC store design: http://t.co/e2orB2CnDO