• /files/pro/i_0210/20150623ZichtvanafPannekoekTillemanLOWRE.jpg
  • /files/pro/i_0210/20150623DaklandschapTillemanLOWRES.jpg
  • /files/pro/i_0210/20150623OverzichtGebouwTillemanLOWRESkop.jpg

Museum Biesbosch

Een oude reeks van structuralistische paviljoens wordt helemaal bedekt met een dikke groene deken en krijgt een nieuwe vleugel. Het nieuwe Biesbosch Museum toont als een landart object, dat zich opent naar de omgeving en waarin de ‘Biesbosch experience’ voelbaar en zichtbaar wordt. Curator Marco Vermeulen (Studio Marco Vermeulen) licht op locatie zijn biobased ontwerp voor de herontwikkeling van het museum toe.

Curator/ontwerper Marco Vermeulen licht op locatie zijn biobased ontwerp voor de herontwikkeling van het Biesbosch Museum toe. “De oude reeks van structuralistische paviljoens wordt helemaal bedekt met een dikke groene deken en krijgt een nieuwe vleugel. Het nieuwe museum toont als een landart object, dat zich opent naar de omgeving en waar de ‘Biesbosch experience’ voelbaar en zichtbaar wordt.” En stelt tijdens Nederlandwordtanders/Live #5 in de New World Campus in Den Haag twee van zijn mogelijkmakers van het biobased bouwen voor: Chris Roorda en Vincent Kuypers.

Foto's: Ronald Tilleman

mogelijkmakers

marcovermeulen_zw.jpg

Marco Vermeulen

Marco Vermeulen (Eindhoven, 1972) is curator van Live #5 en richtte in 2009 Studio Marco Vermeulen op. De Studio richt zich op wederkerigheid tussen programma, locatie en grondstoffen, waardoor nieuwe programmatische allianties en typologieën ontstaan. Vermeulen studeerde af aan de TU in Eindhoven en was tot 2008 een van de directeuren van Urban Affairs. Als gastdocent was hij onder meer verbonden aan de TU Eindhoven, TU Delft en de Academie van Bouwkunst Rotterdam.

projecten

Biobased gevelMuseum Biesbosch

website

http://www.marcovermeulen.nl

social media