/files/thm/i_0011/farmlab.jpgFarmLab, LA

Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd kampen landen met vergelijkbare, noodzakelijke ruimtelijke veranderingen. Hoewel de context in elk land anders is, wordt er veel geëxperimenteerd binnen vergelijkbare velden. Op 10 april 2014 vormde het atrium van het voormalige gebouw van het Ministerie van EZ in Den Haag het toneel voor Nederlandwordtanders/Live #1 Internationaal. Bekijk in dit dossier de presentaties, projecten en interviews en een aantal eerder gepubliceerde internationale projecten.

netwerk
Profielfoto_Marco_Bevolo.jpg

Marco Bevolo

Eindhoven

"De wereld is echter met een ongekende snelheid aan het veranderen. Zelfgenoegzaamheid is dan ook achterhaald en zorgt voor irrelevantie."

broessi.jpg

Robert Broesi

Amsterdam/Keulen

"Eerst tot de kern van de opgave doordringen en van daaruit een oplossing bedenken. Wanneer nodig vernieuwend, maar altijd vanzelfsprekend lijkend."

rogierglaswandzwweb.jpg

Rogier van den Berg

Rotterdam

"Voor aantrekkelijke plekken is een integrale benadering noodzakelijk, die architectuur, stedenbouw en het ontwerp van openbare ruimtes combineert. Be Smart and reinvent cities."

bartgoldhoorn_square.jpg

Bart Goldhoorn

"Door het inzetten van eigentijdse massaproductiemethodes in architectuur en stedenbouw kan er een stad ontstaan die een afspiegeling is van de individuele wensen van haar bewoners."

Kay.jpg

Kai van Hasselt

Amsterdam

"Het idee van een nieuwe wereld drijft mij in mijn werk. Is het mogelijk om deze in kaart te brengen, en bij te dragen aan haar vormgeving. Wat kunnen we leren van andere plekken, modellen en industrieën, dichtbij en veraf?"

TomBadeZW.jpg

Tom Bade

Arnhem

"Tom Bade sprak op de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #1 Internationaal op 10 april in Den Haag over de kathedraal economie."

SamirBantal.jpg

Samir Bantal

"Samir Bantal (Studio Oblique) sprak tijdens de bijeenkomst Nederlandwortdanders/Live #1 Internationaal op 10 april in Den Haag over Arbeid in de stad."

BorisZWsite.jpg

Boris Hocks

Den Haag

"'Spatial strategies' zijn mijn drijfveer."

danielaKrautsack.png

Daniela Krautsack

Wenen

"Wij bouwen smart communities: de architectuur van de 21ste eeuw."

RonaldLenz.png

Ronald Lenz

Den Haag

"Wij bouwen smart communities: de architectuur van de 21ste eeuw."

KAWReimarvonMedingZW.jpg

Reimar von Meding

Rotterdam

"Vanuit de overtuiging dat ‘goed wonen’ een basis is voor een beter leven, draag ik mijn steentje bij door sociale woningbouw van hoge kwaliteit en tegen lage kosten te ontwerpen."

dirkpeters.jpg

Dirk Peters

"Door eigentijdse ontwerpen van een hoge kwaliteit en ambitie te realiseren binnen de huidige economische werkelijkheid representeert Barcode Architects een nieuwe generatie Nederlandse architecten ."

websitegeertreitsma.jpg

Geert Reitsma

Rotterdam

"De rol van het ontwerp is het meest kansrijk bij grootschalige economische transformaties."

ekimtanZW.jpg

Ekim Tan

"Ekim Tan (Play the City) sprak op de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #1 Internationaal over 'Design and Governance to the People.'"

ErikjanVermeulenzwws.jpg