/files/thm/i_0017/lowlands2014.jpg

Lowlands is net een gewone stad, waar alle ruimtelijke vraagstukken van nu zich in gecondenseerde vorm afspelen. Hoe kunnen ruimtelijke professionals leren van deze tijdelijke, lichte en experimentele vorm van stedenbouw? Nederlandwordtanders initieerde het onderzoek Learning from Lowlands, dat tot stand kwam door een samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester, TU Delft en Jaar van de Ruimte. Tijdens Live#6 Meerwaarden! op 8 december werden de uitkomsten in een aantal pitches en publicatie gepresenteerd. Lees de publicatie hier.

netwerk
mauritsdebruijn.jpg

Maurits de Bruijn

Rotterdam

"Concepten als open data, city sensing en iOt zijn geen toekomst maar heden en vragen om een andere benadering van stedelijke ontwikkeling en programmering."

ericvaneerdenburg.jpg

Eric van Eerdenburg

"Nederlandwordtanders sprak met Eric van Eerdenburg, festivaldirecteur bij MOJO en Ronny Hooch Antink, directeur van LOC7000. Samen organiseren zij het jaarlijkse festival Lowlands."

liesbethjansenzw.jpg

Liesbeth Jansen

Amsterdam

"Mijn drijfveer is gebouwen en gebieden een nieuwe betekenis te geven door programmering en regie, in kleine stappen en met haalbare doelen."

FransSoeterbroekvk.jpg

Frans Soeterbroek

Utrecht

"Als ruimtemaker probeer ik lichtheid en een menselijke maat terug te brengen in een wereld waar we alles te complex en technocratisch maken."