• /files/pro/i_0164/hh_abe_oerol_side.jpg
  • /files/pro/i_0164/130829_hhs_collectie_klein.jpg
  • /files/pro/i_0164/hh_abe_panorama_front.jpg
  • /files/pro/i_0164/hh_abe_oerol_campsite.jpg
  • /files/pro/i_0164/hh_abe_garden_zoomout.jpg

The Hermit Houses / Cabin Culture

The Hermit Houses zijn duurzame zelfvoorzienende huisjes voor de moderne kluizenaar. Door de gebruikers zelf een bijdrage te laten leveren in ontwerp of zelfbouw blijft dit designproduct betaalbaar. Het ultieme doel is een Nederlandse ‘cabin-culture’, een netwerk van natuurvriendelijke huisjes op bijzondere plekken.

The Hermit Houses zijn duurzame, zelfvoorzienende huisjes voor de moderne kluizenaar. Zij zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Als compleet product, als bouwpakket of als gratis te downloaden applicatie met ontwerp en constructiehandleiding. Ontwerper Daniël Venneman, deelnemer aan The Cloud Collective, noemt het e-bouwcultuur of DIY- architectuur (Do It Yourself). Betaalbaar duurzaam design door de gebruikers zelf een bijdrage te laten leveren in ontwerp of zelfbouw. Het ultieme doel is een Nederlandse ‘cabin-culture’, een netwerk van natuurvriendelijke huisjes op bijzondere plekken.

Midden in de natuur

Hermit Houses zijn eenvoudig in delen te transporteren en handmatig opbouwbaar. Ze kunnen zonder aansluitingen op bestaande infrastructuur, door gebruik te maken van eigen installaties. En door de lichte fundering laten ze bij verplaatsing nauwelijks sporen achter. Je kunt dus wonen en verblijven op plekken midden in de natuur, die tot voor kort onbereikbaar waren. Gebruikers van de huisjes kunnen daarbij direct en op locatie bijdragen aan het behoud van natuur. Je zou zeggen dat dit te mooi klinkt om waar te zijn, want in Nederland hebben we immers altijd te maken met een stevige regelg