Slimmer verbinden

Marco van Zandwijk. Een energieke verbinder van mensen. Werkt het liefst in sociale netwerken aan maatschappelijk relevante opgaven. Na tien jaar ervaring als architect, besluit hij dat hij onvoldoende invloed heeft op vragen waar het echt om gaat. Zijn deelname aan onderzoekslab Gezond Verstand (Nederland wordt anders) betekent een wending voor zijn werkende leven. Van Zandwijk geeft als drijvende kracht achter de Scholenbouwwaaier een nieuwe impuls aan goed opdrachtgeverschap in de onderwijswereld en weet bruggen te slaan. Tussen schoolbesturen, overheden, marktpartijen, maar vooral ook leraren, ouders en kinderen. Goede leerprestaties zijn immers mede afhankelijk van de kwaliteit van de huisvesting.

Marco van Zandwijk Een energieke verbinder van mensen. Werkt het liefst in sociale netwerken aan maatschappelijk relevante opgaven. Na tien jaar ervaring als architect, besluit hij dat hij onvoldoende invloed heeft op vragen waar het echt om gaat. Zijn deelname aan onderzoekslab Gezond Verstand (Nederland wordt anders) betekent een wending voor zijn werkende leven. Van Zandwijk geeft als drijvende kracht achter de Scholenbouwwaaier een nieuwe impuls aan goed opdrachtgeverschap in de onderwijswereld en weet bruggen te slaan. Tussen schoolbesturen, overheden, marktpartijen, maar vooral ook leraren, ouders en kinderen. Goede leerprestaties zijn immers mede afhankelijk van de kwaliteit van de huisvesting.

Persoonlijke drijfveer

‘Waarde toevoegen door het verbinden van mensen. Dat is de kern en waarom ik zoveel energie krijg uit mijn manier van werken. Het werken in en vanuit sociale netwerken levert ontzettend veel op. Sommige noemen het de ‘gun-factor’, Stephen Covey noemt het de ‘emotionele bankrekening’. Mensen helpen elkaar, zonder dat er direct iets tegenover staat. Daarnaast haal ik erg veel voldoening uit het werken aan maatschappelijke vraagstukken met een commerciële manier van denken. Een combinatie die op dit moment nog niet veel voorkomt.’

Persoonlijke ambitie

‘Mijn ambitie is heel