• /files/pro/i_0167/urbanpopup_loft2Go_industrial.jpg
  • /files/pro/i_0167/urbanpopup_keuken.jpg
  • /files/pro/i_0167/UrbanPopup_01.jpg
  • /files/pro/i_0167/urbanpopup_cartoon.jpg

Urban PopUp

Marie-Claire Aarts van Urban Popup gelooft dat de crisis erg goed nieuws is. “We worden namelijk gedwongen om alles anders te doen. Het is nu een tijd van andere uitgangspunten, nieuwe oplossingen voor oude problemen en alternatieve verdienmodellen.

Dat anders doen moeten we leren, en daarbij vallen helaas mensen buiten de boot. Maar er is een grote groep mensen die anders denken en veranderingen willen – en voor wie nu de tijd is aangebroken. Je ziet in de vastgoedsector dat een deel het doorheeft en een deel de hakken in het zand zet. Zij gaan het niet redden. Want het wordt nooit meer zoals het was. Het wordt beter.

In onze toekomstvisie zijn wonen en werken straks veel meer vermengd. We zien bedrijfsverzamelgebouwen waar mensen ook wonen. Gelijkgezinden die elkaar aanvullen en helpen, ook zakelijk. Een kernbegrip hierbij is tijdelijkheid. Omgaan met onzekerheid. Kiezen voor dynamiek versus stagnatie.

Urban Popup denkt mee over nieuwe verdienmodellen in het vastgoed en transformeert leegstaande kantoren naar tijdelijke loftwoningen. We spelen hiermee in op de nieuwe mogelijkheden in de recente leegstandregelgeving en bieden duurzame oplossingen aan zowel eigenaren van leegstaand commercieel vastgoed en woningzoekenden.

Loft2Go: van kantoor tot loftwoning – in een dag
Wij hebben onder meer een pop-up badkamer en keuken ontwikkeld, de Loft2Go. Dit is een plug&play designmeubel. De losstaande constructie klikt modulair in elkaar en is verkrijgbaar in twee maatvoeringen. Alle leidingen zijn ingebouwd en de unit wordt op eenvoudige wijze op bestaande aan- en afvoer en elektra aangesloten. De badkamer en keuken kunnen daarom in een dag worden geplaatst en ook net zo gemakkelijk weer worden verplaatst naar een andere ruimte.

Bouwkundige ingrepen worden met Loft2Go units tot een minimum beperkt, waardoor het verlichte Bouwregime geldt, de herbestemmingprocedure wordt verkort en fiscale voordelen van toepassing zijn.

Door 3D productietechnieken en creatief materiaalgebruik houden we de transformatiekosten zo laag mogelijk, terwijl het interieur pure, duurzame luxe uitstraalt. Het is Nederlands ontwerp en fabricaat – en daar zijn we trots op. Het prototype is eind oktober gepresenteerd. Vanaf januari worden de units in productie genomen.

Kostenefficiënte oplossing voor leegstand
Het ontwerp slaat ook erg aan bij de toekomstige eindgebruikers. Men vindt de Loft2Go erg mooi en ook wat we verder met de ruimte doen. Indien gewenst kunnen we namelijk een hele ruimte aanpakken. Omdat het tijdelijke transformatie betreft moet je dus met betaalbare ingrepen een intieme woonsfeer in een kantoor creëren. Er zijn vaak beperk