/files/pro/i_0200/MatthijsBouwpresnwa.jpg

The Big U

Het voorstel voor The Big U, dat bestaat uit een ontwerp en een ‘business case’, heeft als winnaar van de Rebuild by Design prijsvraag 335 miljoen dollar gekregen voor de implementatie van een eerste fase.

Matthijs Bouw sprak tijdens de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #3 NU op 30 oktober in Den Haag over The Big U.

The Big U

The Big U stelt een beschermend systeem rond Manhattan voor dat inspeelt op de behoeften en zorgen van de verschillende gemeenschappen. Het voorgestelde systeem beschermt niet alleen de stad tegen overstromingen en regen, maar biedt ook sociale en ecologische voordelen voor de gemeenschap, waaronder verbeterde publieke ruimte. De voorgestelde oplossingen zijn in nauw overleg met de betrokken gemeenschappen en vele lokale, gemeentelijke, provinciale en landelijke belanghebbenden ontworpen.

Winnaar Rebuild by Design prijsvraag
Elk voorstel heeft een kosten-ratio groter dan een, en elk is flexibel, gemakkelijk faseerbaar, en in staat om te integreren met bestaande projecten in uitvoering. Het voorstel voor The Big U, dat bestaat uit een ontwerp en een ‘business case’, heeft als winnaar van de Rebuild by Design prijsvraag 335 miljoen dollar gekregen voor de implementatie van een eerste fase. HUD (Housing and Urban Development) was de initiatiefnemer, HUD/Rockefeller Foundation de opdrachtgever en de samenwerkingspartijen zijn Bjarke Ingels Group en One Architecture i.s.m. Starr Whitehouse, James Lima Planning + Development, Project Projects, Green Shield Ecology, AEA Consulting, Buro Happold, Level Agency for Infrastructure, Arcadis, Parsons School of Constructed Environments. De combinatie van lange t