• /files/pro/i_0009/03_glamour_manifest.jpg
  • /files/pro/i_0009/02_glamour_manifest.jpg
  • /files/pro/i_0009/01_glamour_manifest.jpg

Glamourmanifest

Het Glamourmanifest: Kickstarter en katalysator voor de transformatie van een monofunctioneel werkgebied tot een sprankelende stadswijk. Ludiek en serieus. Creatief en resultaatgericht. Saskia Beer lanceert in kantorengebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost initiatieven die niet alleen een glimlach oproepen, maar ook bekendheid genereren en zelfs nieuwe vastgoedeigenaren en huurders aantrekken.

Het Glamourmanifest: kickstarter en katalysator voor de transformatie van een monofunctioneel werkgebied tot een sprankelende stadswijk. Ludiek en serieus. Creatief en resultaatgericht. Saskia Beer lanceert in kantorengebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost initiatieven die een glimlach oproepen, maar ook bekendheid genereren en zelfs nieuwe vastgoedeigenaren en huurders aantrekken.

Andere initiatiefnemer

`Na mijn opleiding architectuur aan de TU Delft en werkervaring in het buitenland ben ik in 2008 bij een Amsterdams architectenbureau gaan werken. Daar heb ik ervaren dat urgente ruimtelijke opgaven zoals leegstand en herbestemming manifest werden, terwijl tegelijkertijd de gebiedsontwikkeling zo goed als stil viel. Een paradoxale situatie, waarin ik graag meer wilde betekenen. Nadat ik in 2009 mijn baan verloor, ben ik met een subsidie van het Fonds BKVB een ontwerpend onderzoek gaan verrichten naar het kantorengebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost. Achteraf gezien wel erg ontwerpend. Want wat bleek? Wil je een kantorengebied dat in de greep geraakt is van leegstand weer vitaliteit geven, dan is een andere aanpak vereist. Op eigen initiatief ben ik daarom het