• /files/pro/i_0246/plaatsingdomuskoffer.jpg
  • /files/pro/i_0246/1opstellingdomuskoffer.jpg
  • /files/pro/i_0246/prodproductiedomuskoffer.jpg
  • /files/pro/i_0246/2opstellingdomuskoffer.jpg

Domuskoffer

Volgens de makers van de Domuskoffer moet de vastgoedmarkt anticiperen op de dynamische ontwikkelingen van de maatschappij en duurzaam omgaan met de miljoenen vierkante meters aan leegstaande gebouwen. Zij ontwierpen een meubelelement met geïntegreerde voorzieningen en introduceren daarmee een adequate oplossing voor een bekend transformatieprobleem: de installatietechniek en infrastructuur.

De Domuskoffer kreeg een eervolle vermelding in de categorie transformatie van de prijsvraag A Home away from Home. Na de prijsuitreiking hebben de ontwerpers het product aan de markt gepresenteerd, zijn een aantal optimalisaties doorgevoerd en is het product onder de werktitel ‘OpTie’ gehonoreerd met een EFRO subsidie, voor onder meer de verdere industriële ontwikkeling. Op dit moment zijn er verschillende verkenningen en onderhandelingen gaande met belangstellenden en afnemers die het product (seriematig) willen afnemen.

Over de Domuskoffer:
Mobiele en betaalbare oplossing
Domuskoffer is een vernieuwend product, dat voortvloeide uit het NovéFlex®-project. Het is de mobiele en betaalbare oplossing om binnen een korte tijd een (semi permanente) woning te realiseren. Het is geschikt om huisvesting te creëren voor kleine huishoudens en biedt kansen om eenvoudig, snel én goedkoop leegstaande gebouwen weer in gebruik te nemen. Domuskoffer is een woonmachine, waarin de installaties en apparaten voor huishoudelijk gebruik