• /files/nws/i_0069/sprekerinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/ontvangst10april.jpg
  • /files/nws/i_0069/vogelvluchtinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/introinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/borrellive.jpg
  • /files/nws/i_0069/opzij.jpg
  • /files/nws/i_0069/borrelinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/entreeinternationaal.jpg

Inspirerende eerste Live bijeenkomst

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 11 Apr '14

Vijftien pitches van vijf minuten, bevlogen sprekers, een enthousiast publiek en daadkrachtige ontmoetingen. De bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live Internationaal, gehouden op 10 april in Den Haag, was een groot succes.

Alle bijdragen van de gastsprekers zijn gefilmd en zijn te bekijken in het dossier Internationaal, vergezeld van interviews en uitgebreide projectbeschrijvingen, die de komende tijd nog verder aangevuld zullen worden.

Tijdens de bijeenkomst spraken curator Robert Broesi over ‘design before law’, Reimar von Meding (KAW) over de Vogeltjesbuurt in Tilburg, Geert Reitsma (OMA) over onder meer de Kwaliteitsagenda Westland, curator Rogier van den Berg over het VN Urban Lab Nairobi, Dirk Peters (Barcode) over Arnhem Bartok, Boris Hocks (POSAD) over Ruimte voor energie, curator Bart Goldhoorn over massaproductie en ontwerp, Erikjan Vermeulen (Concrete) over de Citizen M hotelformule, Tjeerd Haccou (Space&Matter) over We Build Homes, curator Marco Bevolo over ‘experimental jetset’, Samir Bantal (Studio Oblique) over arbeid in de stad, Ronald Lenz& Daniela Krautsack (Cities Next) over ‘Stumpergasse, a hyper-local entrepreneurs community’, curator Kai van Hasselt over het kweken van voorstellingsvermogen, Ekim Tan (Play the City) over ‘opening Design and Governance to the People’ en Tom Bade (Triple E) over de 'kathedraal economie'. Rijksbouwmeester Frits van Dongen leidde de bijeenkomst in, Carolien Ligtenberg duidde de grote lijnen en Guido Wallagh trad op als moderator.

De volgende Live bijeenkomst heeft als thema Nationaal en is gepland op 4 september, voor de derde bijeenkomst op 30 oktober is het thema Regionaal/Lokaal. De gasten voor deze bijeenkomsten worden persoonlijk uitgenodigd. Vindt u dat u ook een uitnodiging moet ontvangen? Neem dan contact op met Team Nederlandwordtanders, via info@nederlandwordtanders.nl

Nederlandwordtanders/Live #1 Internationaal: met dank aan alle curatoren, sprekers, gasten, DPI Animationhouse, Culistar, GIT Audiovisueel, Bewaakt&Bewoond en Team Nederlandwordtanders

Carolien Ligtenberg over Nederlandwordtanders en de nieuwe bouwcultuur

Slotwoord Carolien Ligtenberg Nederlandwordtanders/Live#1 Internationaal

internationaal

IABR1.jpg

Bijeenkomst RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders IABR

Rotterdam03 Apr '14

RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders presenteren op vrijdagmiddag 6 juni gezamenlijk de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Rotterdamse Kunsthal.

meer...

oh_darling.png

Nederlandwordtanders Internationaal

Den Haag05 Mar '14

Tijdens de bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live willen wij de vernieuwers uit het netwerk van Nederlandwordtanders graag in verbinding brengen met sleutelfiguren die verandering daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Op 10 april geven wij de aftrap in Den Haag, met het thema Internationaal.

meer...

brinckhorstbijeenkomst.jpg

Van grijs naar blauw

Den Haag20 Feb '14

Hoe kun je een bedrijventerrein op een organische manier revitaliseren? Op 18 februa