• /files/nws/i_0081/live2nederlandwordtandersprogramma.jpg
  • /files/nws/i_0081/live2nederlandwordtandersontvangst.jpg
  • /files/nws/i_0081/live2nederlandwordtanderselies.jpg
  • /files/nws/i_0081/nwa110914merlijnmichon15.jpg
  • /files/nws/i_0081/live2nederlandwordtandersmartijn.jpg
  • /files/nws/i_0081/live2nederlandwordtandersbird.jpg

Live#2 online

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 12 Sep '14

Wij kijken terug op een inspirerende tweede Live bijeenkomst!
Bevlogen sprekers, een volle zaal en daadkrachtige ontmoetingen. De gefilmde bijdragen van de sprekers zijn terug te vinden in het dossier Nationaal.

Eric Luiten, Rijksadviseur voor Landschap en Water, heette iedereen welkom.

Carolien Ligtenberg (Team Nederlandwordtanders) verzorgde het voorwoord en slotwoord tijdens de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal.

Curatoren Annemieke Roobeek (oa Nyenrode, MeetingMoreMinds, Refill), Ine Gevers (curator/schrijver/activist), Eline Strijkers (Doepel Strijkers), Maarten Claassen (Waternet) en Petra Rutten (Heijmans) lichtten hun visie ten aanzien van Nederlandwordtanders in nationale context toe, en droegen ieder twee nieuwe (ruimtelijke) professionals met voorbeeldstellende projecten aan: Elies Koot (Kondor Wessels Vastgoed), Eva Gladek (Metabolic), Fascal Hukker (Enbiun), Hedwig Heinsman (DUS Architects), Lara van Druten (The Waste Transformers), kunstenaars Martijn Engelbregt en Melanie Bonajo, Timo de Rijk (TU Delft/VU/Universiteit Leiden), Nico Tillie (Gemeente Rotterdam/TU Delft) en Robert Winkel (Mei architects).

In de entreehal stonden onder meer een mock-up van het 3D-geprinte grachtenpand van DUS Archictects, een doek uit Kleiburg en 'fosfaatjes' van Waternet. Enbiun zorgde voor een verrassend hapje bij binnenkomst en Live-kok Joost Nieuwenburg en kompanen voor vers en eerlijk eten tijdens de pauze en borrel.

30 oktober: Nederlandwordtanders/Live #3 NU
Nederlandwordtanders verkent al enige tijd de contouren van de nieuwe bouwcultuur en illustreert aan de hand van concrete projecten en vernieuwende professionals. Dit jaar organiseren wij onder meer de besloten bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live, waar wij de veranderaars uit het netwerk van Nederlandwordtanders graag in verbinding brengen met sleutelfiguren die verandering daadwerkelijk kunnen uitvoeren. De eerste Live bijeenkomst had als thema Internationaal en is op 10 april gehouden aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. In het dossier Internationaal zijn de presentaties en projecten terug te vinden. De tweede Live bijeenkomst vond op 11 september plaats, in het dossier nationaal zijn alle bijdragen terug te vinden. Op 30 oktober organiseren wij de derde bijeenkomst: Nederlandwordtanders/Live #3 NU.

Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal: met dank aan alle curatoren, sprekers, gasten, DPI Animationhouse, GIT Audiovisueel, Bewaakt&Bewoond, kok Joost Nieuwenbrug en kompanen, Enbiun, fotograaf Merlijn Michon en Team Nederlandwordtanders mmv Maurits de Bruijn, Robbin Knuivers en Bram van der Hulst

nationaal

zijmetons.jpg

Tweede Live bijeenkomst

Den Haag11 Sep '14

Op 11 september wordt de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal gehouden in Den Haag. Inmiddels heeft een groot aantal ruimtelijke vernieuwers en sleutelfiguren uit onder meer de (gemeentelijke) politiek, het opdrachtgeversveld, bouwers, woningcorporaties en het bedrijfsleven zich aangemeld. Het belooft wederom een inspirerende bijeenkomst te worden.

meer...

amsterdamrooftopnwa1.jpg

Kom op 25 september het dak op

Amsterdam20 Aug '14

Op 25 september is het dak van de Old School Amsterdam het toneel voor het ROOFTOP FESTIVAL. Amsterdam Rooftop Solutions, nu een half jaar onderweg, deelt dan graag de eerste resultaten met u tijdens een uitgebreid, interactief programma.

meer...

IABRintroductienederlandwordtandersruimt.jpg

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Rotterdam10 Jun '14

Buiten schitterend weer als opmaat naar het Pinksterweekend, binnen luisterde een volle zaal belangstellenden op vrijdagmiddag 6 juni naar het programma van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK op de IABR.