Start Learning From Lowlands

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 21 Aug '15

Een festival met 48.000 bezoekers als tijdelijke stad. Op zaterdag 22 augustus is Lowlands ons onderzoeksterrein en dompelt Nederlandwordtanders zich samen met een team van ruimtelijke professionals en TU studenten onder in deze tijdelijke stad, als start van ons onderzoek ‘Learning from Lowlands’.

In het verlengde van de lijn van Nederlandwordtanders en onze zoektocht naar innovatieve ruimtelijke ontwikkelingen initieerde Nederlandwordtanders het project ‘Learning from Lowlands,’ Op het festivalterrein zullen Anne van Strien (ISOCARP), Frans Soeterbroek (De Ruimtemaker), Imke van Leuken (Atelier Rijksbouwmeester), Irene Pooringa (Amsterdam Rainproof), Jolijn Valk (Urban Echoes), Judith Bos (Bosq), Liesbeth Jansen (Linkeroever), Martine Zoeteman (Stadsvogels), Maurits de Bruijn (Maurits de Bruijn), Rick Meijer (Bureau Rekenruimte), Ronnie Weesies (Architectenweb) en Siemen Cox (RotterZwam) op 22 augustus in samenwerking met studenten van de TU Delft en Team Nederlandwordtanders een aantal thema’s onderzoeken die in de tijdelijke stad van Lowlands spelen, waarmee geëxperimenteerd wordt en die kennis kunnen opleveren voor de duurzame (bestaande) stad.

Onderzoek Learning from Lowlands
De te onderzoeken thema’s zijn energie, afval, water/sanitair, voedsel, mobiliteit/logistiek, intimiteit/sociale interactie, communicatie/veiligheid, tijdelijke bouw/technische innovatie, openbare ruimte/stedenbouw, geld/nieuwe diensten, big data en imago. Doel is om de geslaagde duurzame experimenten van Lowlands als tijdelijke stad te vertalen naar inzetbare en overdraagbare prototypes, die op andere plekken in Nederland - in bestaande steden of nieuw
te bouwen locaties - kunnen worden toegepast. In september volgt er een deelnemersworkshop en later dit jaar een publicatie.

Meer nieuws volgt. Op de dag zelf zal een impressie van het onderzoek via twitter - @NLwordtanders #LfLL- te volgen zijn.

Learning from Lowlands is een initiatief van Nederlandwordtanders en komt tot stand door een samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester, TU Delft en Jaar van de Ruimte.

Learning from Lowlands