• /files/nws/i_0086/websiteIthakaEdwinOostmeijerartikelNeder.jpg
  • /files/nws/i_0086/website3DmodelartikelNederlandwordtander.jpg
  • /files/nws/i_0086/websitecitizenMfactoryConcreteartikelNed.jpg
  • /files/nws/i_0086/websiteEndesapaviljoenRodrigoRubioartike.jpg
  • /files/nws/i_0086/voortbouwen.jpg
  • /files/nws/i_0086/websiteDeKleineAardeTripleEartikelNederl.jpg

Voortbouwen

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 22 Dec '14

Bij de uitreiking van de Gouden Piramide 2014, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, verscheen de publicatie Voortbouwen. Team Nederlandwordtanders schreef een essay over nieuwe kansen in een veranderend veld, dat ook onderaan dit bericht te lezen is.

Prangende vraagstukken op het gebied van onder meer zorg, water, energie, voedsel, mobiliteit, overproductie, afval en grondstoffen dagen ons uit om met bestendige oplossingen te komen. Daarin moeten ruimtelijke, financiƫle, ecologische en sociale componenten worden verbonden. Dit vergt een andere houding van alle spelers in het ruimtelijk veld en het brengt andere ontwerpen en nieuwe typen opdrachtgeverschap met zich mee.

Vernieuwing van binnenuit
Temidden van alle veranderende omstandigheden en opgaven ziet Nederlandwordtanders mogelijkheden en kansen om de sector van binnenuit te vernieuwen. En dat biedt een nieuw perspectief. In het essay worden de veranderingen in het veld geschetst en de mogelijkheden die daarin liggen, geĆÆllustreerd door vier voorbeelden die ook op deze website te vinden zijn: het genomineerde Ithaka, CitizenM,