• /files/nws/i_0065/nwa_Joppe_Veul__Waterways_to_climate_adaptation.jpg
  • /files/nws/i_0065/nwa_Wolbert_van_Dijk_het_Dijkplateau.jpg
  • /files/nws/i_0065/nwa_Jeroen_Atteveld_Thermen_Westpoort.jpg

Young Innovators

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 14 Feb '14

Acht jonge ontwerpers gaan op uitnodiging van het College van Rijksadviseurs (CRA) aan de slag met grote ruimtelijke opgaven. Hun namen zijn nu bekend: Dik Houben (Living Shell), Jeroen Atteveld (Thermen Westpoort), Claire Oude Aarninkhof en Minke Mulder (Croproad Park), Peter Leeuw (Nieuwe Eetlust), Joppe Veul en Paul van Dijk (Water-ways to climate adaptation) en Wolbert van Dijk (Het Dijkplateau).

De jonge ontwerpers werken in het kader van de ‘Young Innovators’, een nieuw onderdeel in de agenda De techniek van het verbinden'. Uit een rijke verzameling Archiprix-inzendingen van de afgelopen jaren selecteerde het CRA zes relevante projecten voor actuele thema's uit zijn eigen werkprogramma.

Jong talent voor grote ruimtelijke opgaven
De acht geselecteerde ontwerpers zullen in een vervolgopdracht hun werk verdiepen. Ze worden betrokken bij de grote ruimtelijke opgaven ‘Her-pakken’, ‘Energietransitie en Ruimte’, ‘Nieuwe Cultuurlandschappen’, ‘Concentratie, Stabilisatie en Krimp’ en ‘Een Betere Delta’.

Concrete ontwerpopdracht
Met de formulering van een concrete ontwerpopdracht, begeleiding door de Rijksadviseurs zelf en experts uit verwante disciplines, biedt het CRA de ideeën realistische en praktijkgerichte versterking. De uitkomsten worden in de zomer gepresenteerd.
cra.nl