• /files/pro/i_0187/3DDus2.jpg
  • /files/pro/i_0187/3DDusopening.jpg
  • /files/pro/i_0187/3DDusObama.jpg
  • /files/pro/i_0187/3Dgrachtenpand.jpg

3D Print Canal House

'DO! 'Research & Design by Doing' is het motto van het 3D Print Canal House. Een publiek toegankelijk ‘Research & Design by Doing’ project, waar een internationaal crosssectoraal team gezamenlijk werkt aan het 3D printen van een grachtenpand om zo tot nieuwe innovatie te komen in de bouw.

Hedwig Heinsman sprak tijdens de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal over het 3D printen van een grachtenpand.

"Het 3D Print Canal House is een uniek, drie jaar durend, publiek toegankelijk ‘Research & Design by Doing’project. Een internationaal team van partners uit verschillende sectoren werkt gezamenlijk aan het 3D printen van een grachtenpand in Amsterdam. Het is een beta-preneurial bouwproject, dat als doel heeft de bouwindustrie te revolutioneren en wereldwijd nieuwe woonoplossingen te bieden.

De DOEN attitude heeft bewezen dat het project enorm tot de verbeelding spreekt voor mensen uit alle lagen van de bevolking, op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Door te bouwen aan het huis worden verbindingen gelegd tussen design, wetenschap, cultuur, bouwindustrie, software, communities en de stad. De initiatiefnemer is DUS Architects, de Premium Partners zijn Heijmans, Henkel, Gemeente Amsterd