• /files/pro/i_0184/DeCeuvel1JeanPierreJans.jpg
  • /files/pro/i_0184/DeCeuvel3MartijnvanWijk.jpg
  • /files/pro/i_0184/DeCeuvel4MartijnvanWijk.jpg
  • /files/pro/i_0184/deceuveldelvaspaceandmatter.jpg
  • /files/pro/i_0184/DeCeuvel2MartijnvanWijk.jpg

De Ceuvel

Het vervuilde terrein van een verlaten scheepswerf in Amsterdam-Noord wordt ontwikkeld tot een actieve en creatieve broedplaats. De groep van initiatiefnemers, bouwers en ondernemers geven daarmee niet alleen vorm aan een gezamenlijke ambitie maar ook geven ze over tien jaar de grond weer een stukje schoner terug.

Bekijk hieronder de presentatie van Sascha Glasl tijdens de bijeenkomst 'Werken aan de duurzame stad', van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK tijdens de IABR in de Rotterdamse Kunsthal op 6 juni 2014.

Ceuvel Volharding

Het terrein van ‘Ceuvel Volharding’ ligt in de oude havens van Amsterdam Noord. Deze voormalige scheepswerf was tot voor kort verlaten en vervuild en zou in economisch betere tijden op traditionele wijze gesaneerd zijn en vervolgens worden volgebouwd. Door de crisis is de geplande stedelijke ontwikkeling stil komen te liggen. En deze situatie biedt juist nu kansen voor alternatieve ontwikkelingen.

De grond is door de Gemeente Amsterdam gedurende tien jaar ter beschikking gesteld voor het meest innovatieve plan. In janua