• /files/pro/i_0241/HvAPublicatieStadAmersfoort16122015.jpg
  • /files/pro/i_0241/krantKnarrenhof.jpg
  • /files/pro/i_0241/knarrenhof3.png
  • /files/pro/i_0241/KrasseKnarrenhof.jpg

Knarrenhof

Nu steeds meer bejaardentehuizen sluiten, het aantal verpleeghuizen afneemt en tegelijkertijd steeds meer oudere en hulpbehoevende mensen thuis moeten kunnen blijven wonen en onderdeel uitmaken van de samenleving, ontstaan steeds meer nieuwe vormen van wonen.

Juist deze groep mensen geeft nu een impuls aan typologische veranderingen. Zo blaast Knarrenhof nieuw leven in een oude mode: het hofje. De Meergeneratiewoningen- een Duits voorbeeld- laat de voordelen van het samenkomen van meerdere generaties zien en een Noorse uit Drobak biedt perspectief op een kwaliteit in de wijk.

Knarrenhof
Knarrenhof is een woonconcept voor ouderen en anderen, gebaseerd op het oude hofjesidee. Sinds 2010 is Knarrenhof actief en speelt het een rol in de hernieuwde aandacht voor het wonen in hofjes in Nederland. Maar de aanpak van het conecpt gaat verder dan alleen de fysieke vorm van een hof. Bij Knarrenhof gaat het juist om de combinatie van een goede inhoud qua sociale samenhang, zorgvoorbereid zijn, duurzaamheid en zelfstandigheid. En dat in een proces waarin de groep 'de baas' is.

Comfortabel, veilig en onafhankelijk
Waren de oude hofjes besloten en veilig, maar niet luxe en comfortabel, Knarrenhof is d