• /files/pro/i_0238/06mantelaarproject.jpg
  • /files/pro/i_0238/1takecarebnbn.png
  • /files/pro/i_0238/carebnb.png
  • /files/pro/i_0238/Mantelaar.jpg
  • /files/pro/i_0238/zorgcommunity.png

Mantelaar

Nieuwe platforms en apps veroveren de wereld. Ook ouderen kunnen hier veel profijt van hebben. Naar analogie van het - bijna te - succesvolle Airbnb ontstaan nu ook varianten met betrekking tot zorg en sociale contacten, waarin een match wordt gemaakt tussen iemand die zorg/aandacht nodig heeft en iemand die dat op vrijwillige basis wil geven.

Voorbeelden zijn Mantelaar, Carebnb, en - met een andere doelgroep - Takecarebnb. Daarnaast ontdekt de medische wereld de heilzame werking van apps. Deze ontwikkeling staat nog aan het begin van alle ontwikkelingen en zal ongetwijfeld nog verder uitgroeien en innoveren. Maar nu al wordt gebruik gemaakt van games om Alzheimer tegen te gaan en is er een reeks apps beschikbaar voor training en ondersteuning.

Mantelaar: ‘zorg en aandacht voor uw ouder’
Het platform Mantelaar biedt zorg in combinatie met persoonlijke aandacht. Medische studenten worden gekoppeld aan thuiswonende ouderen, om hun naasten en mantelzorgers te ondersteunen. Door de zorg anders in te richten, werkt Mantelaar efficiënter en vindt het een juiste balans tussen persoonlijke verzorging en persoonlijke aandacht. Naast het aankleden, boodschap