• /files/pro/i_0235/Revive.jpg
  • /files/pro/i_0235/LambrateRensDesso.jpg
  • /files/pro/i_0235/roodrevive.jpg

Re-vive

Creativiteit verbindt ontwerpers en de industrie. Ontwerpers duo Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren (rENs) presenteren met internationaal tapijtenfabrikant Desso de collectie ‘Re-vive’ waarbij oude tapijten een nieuw leven krijgen.

Renée Mennen pitchte het project op 8 december tijdens Live#6 op de TU Delft.

In deze bijzondere samenwerking werd gewerkt aan de transformatie van een restvoorraad tapijt tot nieuwe kunstwerken. De ontwerpers hebben de tapijten een tweede leven gegeven door er een rode kleur aan toe te voegen. Daarbij gingen ze in een ambachtelijk verfproces als alchemisten te werk. De kleur rood is gebruikt als statement: textiel zou niet verspild moeten worden. Elke keer weer mondt de vermenging van de bestaande tapijtkleuren met de rode verf uit in unieke nieuwe tinten, waarmee elk tapijt zijn eigen identiteit en een nieuw leven krijgt.

meerwaarden

ReneeMennenAishaZeijpveldzw.jpg

Renée Mennen

Renee Mennen (Eindhoven, 1984) is samen met Stefanie van Keijsteren rENs. Ze maken frisse, eigentijdse ontwerpen, houden van spontaniteit maar ook van gedegen onderzoek, verkennen grenzen en zoeken bij dat alles liefst de samenwerking op. Sinds ze in 2008 begonnen, werkten ze samen met onder meer Cor Unum, Zuiderzeemuseum, Texielmuseum en Lynfabrikken. Hun eigen hart volgden ze met ROOD, een onderzoek naar betekenissen en toepassingsmogelijkheden van die ene kleur met de sterke gevoelswaarde op velerlei gebied. Renee Mennen werkte voorheen als freelancer voor diverse ontwerpers en studeerde Design aan de AVK in Sint Joost.

project

Re-vive

website

http://www.madebyrens.nl

social media

Renée Mennen op twitter

madebyrens@madebyrens15 Dec

????????????NEW COLOURS __ available in our webshop (link in bio) #ceramic #colourtracs #colourresearch #wallobject #art... https://t.co/Evun6x4C8q

madebyrens@madebyrens04 Dec

Thank you IDS Vancouver for inviting us, it was an honor to be there! https://t.co/ke5miKNwd3

madebyrens@madebyrens27 Nov

Beautiful results by our students inspired by the treasures of nature ???????? #workshop #materialresearch #academy... https://t.co/DumEQmKfbF

madebyrens@madebyrens28 Sep

merci ???? Architonic https://t.co/EQ81PZoHGi

madebyrens@madebyrens26 Sep

See you in Vancouver at IDS Dialoque :) https://t.co/YT2QhupD60

madebyrens@madebyrens14 Sep

Thanks for the nomination @ad-Magazin ???? https://t.co/kM9jOvbhAy