/files/pro/i_0221/reimart.jpg

Reimarkt

Het verduurzamen van je huis is over het algemeen een doolhof. Marcel Tankink van KAW introduceert Reimarkt, de duurzame woonwinkel. "Zo kan Nederland sneller anders en duurzaam worden, en op een mooie manier bovendien."

Mogelijkmaker Marcel Tankink sprak tijdens Nederlandwordtanders/Live #5 in de New World Campus in Den Haag over Reimarkt binnen het thema sociale innovatie.

"Het verduurzamen van je huis is over het algemeen een doolhof. Reimarkt is winkel waar je duurzaamheid kunt kopen. Zo kan Nederland sneller anders en duurzaam worden, en op een mooie manier bovendien. De vraag “Papa wat was vroeger een energienota?”, dat is mijn ambitie.”

mogelijkmakers

marceltankinkcv2zw.jpg

Marcel Tankink

Marcel Tankink is directeur/partner bij KAW. Als geschiedenisstudent kwam hij 25 jaar geleden terecht in de kraakwereld, waar hij kennis maakte met KAW. Marcels loopbaan bij KAW verbeeldt het bureau ten voeten uit: veranderen, ontwikkelen, groeien. Hoewel het werkveld veranderd is, zijn de idealen dat niet. Wijken en hun bewoners vooruit helpen, sociaal én fysiek; daar staat KAW voor. Op dit moment ontwikkelt Marcel Tankink het Wijkbedrijf Bilgaard in het kader van Slim&Snel, waarmee de wijk door regie in eigen hand te nemen wél in staat is de financiën te organiseren die nodig is voor verbetering op energetisch, bouwkundig en leefbaarheid vlak van de wijk. Hij leidt ook regelmatig discussies en treedt op als spreker op het gebied van stedelijke vernieuwing.

project

Reimarkt

website

http://www.kaw.nl

social media

Marcel Tankink op twitter

marcel_tankink@marcel_tankink21 Sep

Hoezo geen integratie? En volgende week tajine zuurkool! #WijkbedrijfSelwerd https://t.co/Lr83k9FHqt

marcel_tankink@marcel_tankink28 Jun

RT @WijkbedrSelwerd: Een stampvol lokaal met mensen die mee willen doen met een sociale cooperatie! #samen #ondernemen https://t.co/CeKnM4ivfc

marcel_tankink@marcel_tankink20 May

@Reim_rkt opent zijn 6e winkel in #Zoetermeer! Gemeente geeft goede voorbeeld. https://t.co/ESiRKojACE