• /files/pro/i_0249/06DSC39273.jpg
  • /files/pro/i_0249/04SCDSC39101.jpg
  • /files/pro/i_0249/02solarcabin.jpg
  • /files/pro/i_0249/05DSC39152.jpg
  • /files/pro/i_0249/2016DDSolarCabin.jpg
  • /files/pro/i_0249/interieurDD20161028110526.jpg

SolarCabin

Een dak onder de zon. SolarCabin Nederland ontwerpt duurzame, innovatieve woningen van hoge kwaliteit met een lange levensduur en met een energieproducerend zonnedak. Met hoogwaardige en duurzame materialen op maat gemaakt, snel opgebouwd en zowel tijdelijk als permanent inzetbaar voor diverse doelgroepen. Inzenders Arjan de Nooijer en Bram Zondag waren met SolarCabin een van de winnaars van de prijsvraag A Home away from Home in de categorie nieuwbouw. Het project was als prototype te zien tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven.

Arjan de Nooijer en Bram Zondag: “Gebiedsontwikkeling bood aan de SolarCabin te plaatsen bij de nieuwbouwwijk Nieuw Kortenoord in Wageningen. De opbouw van deze cabin is in beeld gebracht bij het programma Kunstuur van AvroTros. Vanaf december 2016 woont een studentenstel een jaar in de SolarCabin en koppelt hun woonervaringen terug. In eerste maanden van 2017 zijn we in gesprek gegaan met tal van geïnteresseerde gemeenten, woningcorporaties, recreatieondernemers en particulieren, en werken we aan nieuwe ontwerpen en detailleringen.”

Over SolarCabin
SolarCabin Nederland ontwerpt duurzame, innovatieve woningen van hoge kwaliteit met een lange levensduur en met een energie producerend zonnedak. Het zonnedak van de SolarCabin produceert meer energie dan de woning verbruikt. Geen energierekening en extra capaciteit. Door deze aspecten werd SolarCabin door A Home Away From Home herkend als een innovatieve oplossing voor de huisvesting van statushouders die goed in de samenleving kan worden ontvangen.

Demontabel circulair ontwerp
De SolarCabin is demontabel, verplaatsbaar en uit te breiden. Dit maakt de woning geschikt voor zowel tijdelijke als permanente bewoning. Het gebruik van hout zorgt voor een duurzame en levendige woning en het circulaire ont